Menu Zoeken Vind een salon

Algemene informatie

Onze colorists hebben hun creativiteit laten zien binnen de categorieën Color Me French en Color Addict. De finalisten zijn bekend! Je kan hun creaties hieronder bekijken. Tot en met 5 oktober kan je jouw stem uitbrengen op je op favoriete look. Dus aarzel niet en breng nu je stem uit!

Op het LAB - L’Oréal All Brands Event op 7 oktober worden de winnaars per categorie bekend gemaakt aan de hand van de publieksstemmen en het oordeel van de jury. De winnaars gaan op 3-daagse citytrip naar Berlijn of Parijs en krijgen daarnaast een kleurtraining van een van onze ambassadeurs voor de hele salon!

COLOR ADDICT

Breng hieronder nu jouw stem uit op je favoriete look!

COLOR ME FRENCH

Breng hieronder nu jouw stem uit op je favoriete look!

Over de Color Contest

01
 
 
 

Stap 1: Creëer een look en maak een foto


Laat je inspireren door de trends op het gebied van Color Me French en/of Color Addict. Creëer een look in de salon bij een klant of model. Maak een foto van het resultaat waarbij het model voor de Color Contest poster staat. Zorg ervoor dat de nieuwe haarkleur en het gezicht goed zichtbaar zijn.

02
 
 
 

Stap 2: Upload jouw trendlook & recept


Upload de foto van de look op deze website. Om meer inzicht te krijgen in de producten en technieken die gebruikt zijn, dient iedereen zijn/haar recept met ons te delen. Vermeld dus alle producten en de technieken die gebruikt zijn. Hoe meer informatie, hoe beter. Let op, 31 augustus is de laatste dag dat je foto’s kunt uploaden.

03
 
 
 

Verzamel zo veel mogelijk stemmen


In totaal worden er 14 finalisten gekozen. 12 van deze finalisten worden door een vakjury geselecteerd – 6 voor Color Me French, 6 voor Color Addict. De overige laatste 2 finalisten worden bepaald aan de hand van stemmen – 1 voor Color Me French en 1 voor Color Addict. Om zo veel mogelijk stemmen te bemachtigen, adviseren wij om de inzending zo vaak mogelijk te delen op social media. Hierdoor maak je meer kans op een plek in de finale.

04
 
 
 

Stap 5: Professionele fotoshoot


Ben jij één van de 14 geselecteerde finalisten? Dan krijg jij op 10 september een professionele fotoshoot bij L’Oréal Professionnel in de Academy in Hoofddorp. De gemaakte foto zal tijdens de finaleronde gebruikt worden om zo veel mogelijk stemmen te krijgen. Je bent vrij om voor deze ronde een ander model te kiezen. Het model dat meedoet aan de shoot op 10 september dient echter ook aanwezig te zijn tijdens de finale show op het LAB – L’Oréal All Brands Event.

05
 
 
 

Stap 6: Finale show LAB – L’Oréal All Brands


Op 7 oktober vindt ons grootste event plaats: LAB – L’Oréal All Brands. Alle 14 finalisten showen daar hun creatie. Tijdens deze avond worden de winnaars van de Color Contest bekend gemaakt. De winnaar van de categorie Color Me French gaan terug naar onze Franse roots en wint een 3-daagse citytrip naar Parijs voor 2 personen en een kleurtraining voor de hele salon van Dominic Vleer, één van onze meesters in Color Me French. De winnaar van de categorie Color Addict zoekt het kleurrijke en rauwe Berlijn op in een 3-daagse citytrip en ontvangt ook voor de hele salon een kleurtraining van onze ambassadeur Kinki Kappers, dé experts op het gebied van Color Addict.

Timeline

Start Color Contest & Start Stemronde Wildcard
1-jul
31-aug
Laatste dag om foto te uploaden
Bekendmaking 14 genomineerden
5-sep
Tussen 5-sep en 10-sep
Persoonlijke coaching van Dominic Vleer en Kinki Kappers voor de fotoshoot
Professionele fotoshoot in de L’Oréal Professionnel Academy
10-sep
17-sep
Start online stemronde finalisten
LAB – L’Oréal All Brands Event| Finale Show & Uitreiking
7-okt

laat je inspireren

DE JURYLEDEN

De Color Contest is geen fotografiewedstrijd, juist kappersvakmanschap zal worden beloond. De jury kijkt naar creativiteit, expertise en vernieuwing! In de jury zitten verschillende, onafhankelijke experts uit het kappersvak. Het is een mix van buitenlandse artists, technische vakspecialisten van andere merken en de beste colorists in de markt. De jury zal de volgende punten in acht nemen: Het tonen van expertise op het gebied van haarkleur. Een visie op huidige en/of komende haarkleur trends. Vernieuwende en inspirerende recepten. De vertaling van Color Me French en Color Addict.

 
Philippe Zemmit

Wereldwijde Education Director van L’Oréal Professionnel

 
SCOTT SLOAN

Eigenaar van Sloans Salons in Australie, Sydney. Scott heeft vele awards gewonnen, waaronder Hairdresser of the Year 2017.

 
SALLY BROOKS

Sally is eigenaar van Brooks & Brooks Salons in London, Engeland. In 2017 is ze uitgeroepen tot winnares van de international L’Oréal Color Trophy!

Reglement

 • De Color Contest is alleen voor L’Oréal Professionnel klanten.

 • Iedereen uit de salon mag meedoen en er zijn geen deelnamekosten.

 • Looks mogen alleen gecreëerd worden met uitsluitend L’Oréal Professionnel producten.

 • Vermeld bij het uploaden de gebruikte producten en recepten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt de foto niet in overweging genomen.

 • De L’Oréal Professionnel Color Contest poster moet gebruikt worden als achtergrond van de foto. Op deze manier worden alle foto’s op een gelijke manier bekeken, en wordt het publiek en jury niet afgeleid door verschillen in achtergronden.

 • De foto moet van voren of schuin van voren gemaakt zijn, zodat zowel het haar als het gezicht in beeld is.

 • Gebruik alleen jouw eigen creatie. Niet de creatie van anderen.

 • Upload jouw foto op www.lorealprofessionnel.nl/colorcontest

 • Alle foto’s blijven eigendom van L’Oréal Professionnel Nederland. Alle foto’s dienen rechtenvrij beschikbaar te zijn voor publicatie.

 • Je mag zo vaak meedoen als je wil. Meer inzendingen = meer kans om te winnen.

 • Jij bepaalt zelf binnen welke categorie je jouw foto wil uploaden (Color Me French of Color Addict). Jouw foto doet mee in de categorie die jij kiest. Let op: een foto kan slechts binnen één categorie meedoen.

 • Het model van de fotoshoot op 10 september moet dezelfde persoon zijn als het model voor het LAB - L’Oréal All Brands Event op 7 oktober. Dit model hoeft niet hetzelfde te zijn als het model op je eerste ingezonden foto waarmee je bent geselecteerd als finalist. De techniek van je eerste inzending moet wél gelijk zijn aan degene in de fotoshoot en in de finale.