Menu

WELKOM BIJ DE STYLE & COLOUR TROPHY 2021

Wij dagen alle kleurprofessionals uit de mooiste en meest unieke looks te maken en met ons te delen. Volgens L’Oréal Professionnel onderscheidt een professionele haarkleur zich door een subtiel resultaat, dat er natuurlijk uitziet maar opvalt door de fijne kleurnuances in het haar. Een kleurresultaat geïnspireerd op onze Parijse origine en dat alleen gemaakt kan zijn door de handen en het talent van een colorist.

De grote finale vindt plaats op zondag 24 januari 2021 tijdens de Style & Colour Show. De overall winnaar mag zich dé winnaar noemen van de Nederlandse Style & Colour Trophy. Maar er zijn ook andere prijzen te winnen: COLOUR AWARD • STYLE & CUT AWARD • PUBLIC AWARD • YOUNG TALENT AWARD


DIT ZIJN DE FINALISTEN, STEM OP JOUW FAVORIET!

Timeline

Webinar
23 maart
1 april
Start inschrijvingen
Sluiting inschrijvingen
13 november 17:00
20 november
Bekendmaking finalisten
Fotoshoot
1 december
1 - 22 januari
Stemmen op de Consumer Award
Finale Show
24 januari 2021

JURY CRITERIA

De Style & Colour Trophy is een kleurwedstrijd voor coloristen waar vakmanschap beloond wordt. Het is alleen de vakjury die bepaald welke inzendingen er een award kunnen winnen.

We zijn trots op onze lokale en wereldwijde community van gedreven en talentvolle kappers. Professionals die ons dagelijks inspireren met nieuwe trends en unieke kleurresultaten. We laten jullie graag de “La French, Art of Hair Coloring” kleurfilosofie zelf interpreteren.

De jury kijkt naar de kleurtechniek en expertise en tot slot de total look! In de jury zitten verschillende, onafhankelijke experts uit het kappersvak. Het is een mix van internationale en nationale coloristen, technische vakspecialisten en pers. De jury beoordeelt jouw inzending op: kleurtechniek, cut, hairstyling, make-up en styling.

Juryleden

LECO VAN ZADELHOFF
HAARSTYLIST / VISAGIST / PRESENTATOR

In Nederland behoeft Leco van Zadelhoff geen introductie: Leco is, behalve bekende kapper en visagist, zelf bekend van televisie én editor at large voor &C magazine. Hij begon op zijn 18e in een salon in Harderwijk en werkte al snel als visagist voor televisie. Hij ging vervolgens zelf presenteren en is regelmatig op televisie als beauty expert. Op locatie of in de studio geeft Leco invloedrijke personalities een total look, soms dagelijks voor ze bijvoorbeeld de televisiestudio ingaan of tijdens beauty shoots voor magazines.

SIOBHAN JONES
CREATIVE DIRECTOR / ROSE & WILD SALON

Siobhan Jones Is een internationale educator, L’Oréal Professionnel Le Collectif lid én eigenaar van Rose & Wild Hairsalon. Haar rol bestaat ​​uit trendvoorspellingen, het creëren van nieuwe technieken en concepten en het opleiden van individuele haar kunstenaars en salons over de hele wereld. In haar salon vertaald ze deze trends op een unieke wijze naar draagbare looks voor de consument. Siobhan heeft veel looks gecreëerd voor belangrijke wereldwijde trends en kleur campagnes voor L’Oréal Professionnel. Daarnaast heeft ze al meerdere malen gejureerd voor de Style & Colour Trophy in de UK en is bij uitstek geschikt om plaats te nemen in de jury.

FLOOR KLEYNE
HAIRSTYLIST/ EDUCATION & BEAUTY EXPERT

Floor Kleyne is werkzaam als freelance haarstylist en typeert zichzelf zeker niet als een stereotype. Zij staat ook wel bekend als een van de coolste hairstylisten uit bladenland. Want blader je door een toffe editorial, dan is de kans groot dat Floor deze look gecreëerd heeft. Je kunt bij haar ook terecht voor het uitwisselen van ideeën , trends en educatie. Daarnaast houdt ze zich regelmatig bezig met vloggen, bloggen of springt ze in als gast redacteur. Een alleskunner in de snel wisselende trends in beautyland en bijzonder geschikt om als jurylid jouw ingezonden look te kunnen beoordelen.

SUZE KOELEMIJ
TRAININGMANAGER & MAKE-UP ARTIST

Suze Koelemij is werkzaam als trainingmanager & make-up Artist bij Yves Saint Laurent. Uitganspunt bij dit luxe merk is dat je je eigen regels volgt, geen compromis. Een merk wat samen met top makeup artist Tom Pecheux de trends uitzet. Suze weet als geen ander hoe deze trends en strategie toegepast kunnen worden in educatie, editorials en events om het door te vertalen aan make-up artists en de consument. Tijdens haar jeering zal Suze extra letten op de totale match van haarkleur, make-up en gezichtvorm.

DIEK POTHOVEN
FASHION DESIGNER/ LABEL MARTAN HOOFDSTYLIST

Diek Pothoven is fashiondesigner en heeft gestudeerd aan het fameuze Fashion Design aan ArtEZ Hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Inmiddels is hij ontwerper van het label Martan en heeft diverse collecties op zijn naam staan. Hij is verantwoordelijk voor de look van de artiesten en dansers tijdens het songfestival dat dit jaar in Nederland plaatsvindt. En juist het feit dat hij een scherp oog heeft voor het creëren van toffe looks, maakt hem zo geschikt plaats te nemen in de jury van de Style & Colour Trophy.

ANOUK OUDKERK
HOOFDREDACTEUR / COIFFURE

Anouk Oudkerk Pool Coiffure Magazine is voor de professionele haarstylisten die trots zijn om te werken in deze branche en zichzelf altijd willen ontwikkelen. Het magazine is gespecialiseerd in haartrends en heeft een media platform voor haarsalons, haarstylisten en ondernemers. De verschillende topics in het magazine zijn fashion, haartrends, business informatie, interieur design en actuele ontwikkelingen rondom salons. Anouk Oudkerk Pool is hoofdredacteur en verantwoordelijk voor de productie van het magazine en de website, het inhuren van freelancers en art direction. Ze vindt het ook leuk om met mensen uit de haar industrie interviews te houden en over haartrends en achtergronden te schrijven.

Inspiratie

Reglement

 • 1. De wedstrijd is open voor alle Nederlandse inwonende coloristen vanaf 16 jaar.

 • 2. De Style & Colour Trophy 2021 is niet uitsluitend voor bestaande L’Oréal Professionnel klanten, niet-bestaande klanten zijn ook welkom om deel te nemen.

 • 3. Deelname aan de Style & Colour Trophy 2021 is gratis.

 • 4. De inschrijvingen beginnen op 1 april 2020 en eindigen op 13 november 2020. Deelnames na deze datum zullen niet worden geaccepteerd.

 • 5. De volledige naam van de colorist moet ingevuld worden bij de aanmelding, deze moet hetzelfde blijven gedurende de hele wedstrijd

 • 6. Deelnemers mogen uitsluitend L’Oréal Professionnel kleur- en styling producten op het model gebruiken, dus géén andere producten.

 • 7. De modellen gedurende de gehele competitie moeten minimaal 16 jaar of ouder zijn. Het model, de kleurtechniek, haarkleur én de look van de ingezonden foto moeten hetzelfde zijn tijdens de finale show op 24 januari 2021. Dit geldt ook voor de overall winnaar die deelneemt aan de wereldwijde finale in 2021.

 • 8. Je mag alleen deelnemen met een eigen creatie, andermans creatie gebruiken is niet toegestaan.

 • 9. Het gebruik van een pruik is niet toegestaan. Hairextentions mogen wel gebruikt worden mits niet meer dan 30% van het totale haar.

 • 10. De foto moet gemaakt worden op een egale achtergrond achter daglicht, waarbij zowel het model als de haarkleur duidelijk zichtbaar zijn.

 • 11. Upload jouw foto via deze link.

 • 12. Aanleverspecificaties foto’s png of jpg in hoge resolutie.

 • 13. Vermeld bij het uploaden de gebruikte L’Oréal Professionnel producten en kleurnummers. Wordt dit niet gedaan, dan wordt de foto niet in overweging genomen.

 • 14. Alle foto’s blijven eigendom van L’Oréal Professionnel Nederland. Alle foto’s dienen rechtenvrij beschikbaar te zijn voor publicatie.

 • 15. De foto wordt beoordeeld op de kleur die gecreëerd is op het haar van het model, en de totale eindlook inclusief cut en/of styling.

 • 16. Je mag zo vaak meedoen als je wil. Meer inzendingen = meer kans om te winnen.

 • 17. Als jouw foto niet voldoet aan de aanleverspecificaties dan kan jou aanmelding helaas niet geaccepteerd worden.

 • 18. De stemmen kunnen niet gemanipuleerd worden door middel van betaalde of robotische stemwijze.