Menu Zoeken Vind een salon

Hoe kun je meedoen: 5 eenvoudige stappen

01
 
 
 

CREËER JOUW MOOISTE LOOK EN MAAK EEN DUIDELIJKE FOTO “EN PROFIL/FRONT” IN NATUURLIJK WIT LICHT MET EEN EGALE ACHTERGROND


Laat je inspireren door de trends die we zien in haarkleur. Creëer deze look in de salon bij een klant of model. Maak in natuurlijk wit licht één foto van het eindresultaat “en profil/front”. Zorg ervoor dat zowel het model als de haarkleur “en profil/front” goed zichtbaar zijn. Zorg ook voor een egale achtergrond. Bekijk hier het reglement.

02
 
 
 

UPLOAD JOUW LOOK & BIJBEHOREND KLEURRECEPT


Upload de foto van de look op deze website via deze link.

Om meer inzicht te krijgen in de L’Oréal Professionnel producten en technieken die gebruikt zijn, dient iedereen zijn/haar recept met ons te delen. Vermeld dus alle producten en de technieken die gebruikt zijn; hoe meer informatie, hoe beter! Let op, 29 augustus is de laatste dag dat je foto’s kunt uploaden en dus kunt deelnemen aan de Colour Trophy 2019. Bekijk hier het reglement.

03
 
 
 

FINALIST? GEFELICITEERD, JIJ KRIJGT PERSONAL COACHING & EEN PROFESSIONELE FOTOSHOOT!


Ben jij één van de 10 geselecteerde finalisten? Gefeliciteerd, jij krijgt personal coaching van één van onze L’Oréal Professionnel Hair Artists! En op 16 september zul je een professionele fotoshoot verzorgd krijgen.

04
 
 
 

VERZAMEL ZO VEEL MOGELIJK STEMMEN


In de eindronde van deze 10 finalisten kun je als consument ook mee stemmen. De winnaar van de Colour Trophy 2019 zal voor 50% bepaald worden door jouw stem.

05
 
 
 

COLOUR TROPHY FINALE SHOW OP DE NAJAARS KLEURCOLLECTIE 28 OKTOBER IN NIEUWEGEIN


Op maandag 28 oktober vindt ons grootste haarkleur event plaats: de najaars kleurcollectie Glow. Alle 10 finalisten van de Colour Trophy 2019 showen daar hun creatie. Tijdens deze avond zal ook dé winnaar bekend gemaakt worden; met als kers op de taart een deelname aan de wereldwijde Style & Colour Trophy!

Timeline

Start Colour Trophy
7 juni
29 augustus
Laatste dag om foto te uploaden
Selectie 10 finalisten
2 - 4 september
5 september
Persoonlijk feliciteren finalisten
Personal coaching van Professional Hair Artist
6 - 15 september
16 september
Professionele fotoshoot
25 september - 25 oktober
Stemmen!
28 oktober
Colour Trophy Finale Show
DOE mee en upload je foto
Nog geen klant van L’Oréal Professionnel?
Le hair bronzing

COLOR CONTEST 2018

WINNAAR COLOR ME FRENCH CATEGORY

Lise Smit

COLOUR TROPHY 2019

MEEST RECENTE INZENDINGEN

Bekijk alle inzendingen

JURY CRITERIA

De Colour Trophy is een kleurwedstrijd voor coloristen waar vakmanschap beloond wordt. Het is géén fotografiewedstrijd, echter vragen we je wel om jouw foto in te sturen op basis van de richtlijnen (Bekijk de 5 stappen).

We zijn trots op onze lokale en wereldwijde community van gedreven en talentvolle kappers. Professionals die ons dagelijks inspireren met nieuwe trends en unieke kleurresultaten. We laten jullie graag de “La French, Art of Hair Coloring” kleurfilosofie zelf interpreteren.

PUNTENVERDELING

De jury kijkt naar de kleurtechniek en expertise, cut & styling creativiteit en tot slot de total look! In de jury zitten verschillende, onafhankelijke experts uit het kappersvak. Het is een mix van internationale en nationale coloristen, technische vakspecialisten en pers. De jury zal de volgende punten in acht nemen: kleur, techniek, cut en styling.

Kleur #1 50 punten

Kleur

Het tonen van expertise op het gebied van haarkleur: applicatie en het creatieve gebruik van kleuren en inspirerende recepten. Visie en vertaling van de huidige en/of komende haarkleur trends.

Cut #2 20 punten

CUT

Gebruik van technieken en/of creatieve cut.

Styling #3 20 punten

Styling

Gebruik van technieken en/of creatieve styling.

Totale look #4 10 punten

Totale (Haar) Look

Hoe is de totale haarlook geworden? Kleur in combinatie met cut en styling.

Inspiratie

Reglement

 • 1. De wedstrijd is open voor alle Nederlandse inwonende coloristen vanaf 16 jaar.

 • 2. De Colour Trophy 2019 is niet uitsluitend voor bestaande L’Oréal Professionnel klanten, niet-bestaande klanten zijn ook welkom om deel te nemen.

 • 3. Deelname aan de Colour Trophy 2019 is gratis.

 • 4. De wedstrijd begint op 6 juni en eindigt op 29 augustus 2019. Deelnames na deze datum zullen niet worden geaccepteerd.

 • 5. De colorist volledige naam moet bevestigd worden bij de aanmelding, deze moet hetzelfde blijven gedurende de hele wedstrijd.

 • 6. Deelnemers mogen uitsluitend L’Oréal Professionnel kleur- en styling producten op het model gebruiken, dus géén andere producten.

 • 7. De modellen gedurende de gehele competitie moeten minimaal 16 jaar of ouder zijn. Het model van de fotoshoot op 16 september moet dezelfde persoon zijn als het model voor de Colour Trophy finale show op 28 oktober te Nieuwegein. Dit model hoeft niet hetzelfde te zijn als het model op je eerste ingezonden foto waarmee je bent geselecteerd als finalist. De techniek van je eerste inzending moet wél gelijk zijn aan degene in de fotoshoot en in de finale.

 • 8. Gebruik alleen jouw eigen creatie. Niet de creatie van anderen.

 • 9. Het gebruik van een pruik is niet toegestaan.

 • 10. De foto moet “en profil” gemaakt worden op een egale achtergrond achter daglicht, waarbij zowel het model als de haarkleur duidelijk zichtbaar zijn.

 • 11. Upload jouw foto via deze link.

 • 12. Aanleverspecificaties foto’s png of jpg.

 • 13. Vermeld bij het uploaden de gebruikte L’Oréal Professionnel producten en recepten. Wordt dit niet gedaan, dan wordt de foto niet in overweging genomen.

 • 14. Alle foto’s blijven eigendom van L’Oréal Professionnel Nederland. Alle foto’s dienen rechtenvrij beschikbaar te zijn voor publicatie.

 • 15. De foto wordt beoordeeld op de kleur die gecreëerd is op het haar van het model, en de totale eindlook inclusief cut en/of styling.

 • 16. Je mag zo vaak meedoen als je wil. Meer inzendingen = meer kans om te winnen.

 • 17. Als jouw foto niet voldoet aan de aanleverspecificaties dan kan jou aanmelding helaas niet geaccepteerd worden.

 • 18. De stemmen kunnen niet gemanipuleerd worden door middel van betaalde of robotische stemwijze.