Menu

Beschadigt haarkleuring mijn haar?

Wanneer je je eigen haarkleur een tintje lichter maakt of wanneer je van kleur verandert, is er een risico dat je haar beschadigt. Om er zeker van te zijn dat je haar beschermd blijft tegen beschadiging en zijn natuurlijke veerkracht behoudt, is het handig om de volgende tips in gedachte te houden.

Laat je haar kleuren door een professional

Een kapper is opgeleid om precies te weten wat welke haarkleuring en combinaties van ingrediënten als resultaat hebben. Je kleurspecialist heeft niet alleen de keuze uit de beste L’Oréal Professionnel haarkleuringssystemen, maar hij of zij weet ook wat veilig en gezond is voor je haar, waardoor het haarkleuringsproces mild is en je geen risico loopt op beschadiging van het haar.

Professionele haarverzorging voor thuis

Je kleurbehandeling eindigt niet in de kapsalon. Vraag je kapper om advies welke verzorgingsproducten, zoals shampoo en conditioner voor gekleurd haar, je thuis moet gebruiken en volg de stappen en richtlijnen nauwkeurig. Je haarkleur en glans bescherm je optimaal tegen kleurvervaging met de Vitamino Color haarverzorgingslijn van L’Oréal Professionnel. Als het je lukt het vervagen van je haarkleur consequent te voorkomen met de juiste producten, zal je haar er dag na dag stralend en gezond uitzien.

Botanēa | L'Oréal Professionnel

Ben je allergisch voor haarkleuring?

Onderzoek wijst uit dat 48% van de consumenten vindt dat kleuren slecht is voor het haar en dat het voor 61% belangrijk is dat er natuurlijke ingrediënten en geen schadelijke stoffen in de haarkleuring zit. Daarnaast kunnen klanten allergisch zijn voor PPD stoffen die in reguliere haarkleuring zitten. Ontdek daarom Botanea, de eerste natuurlijke haarkleuring van L’Oréal Professionnel. En dé oplossing voor mensen met deze allergie. Henna, Indigo en Cassia vormen de basis van deze eerste 100% plantaardige en vegan haarkleuring en wordt door heet water geactiveerd.

Hoe haarbeschadiging tegen te gaan | L'Oréal Professionnel

Gebruik tijdelijk geen föhn, krultang of stijltang

Ook al heb je je haar professioneel laten kleuren, het heeft zonder twijfel een grote verandering ondergaan. Laat je haar op adem komen van de kleurbehandeling en laat je haardroger en stijltang een tijdje links liggen. Als je het toch nodig vindt om je haardroger of krultang te gebruiken, breng dan eerst de juiste hittebescherming aan en behandel je haar regelmatig met een verzorgende olie of crème. Zo zorg je ervoor dat hittestyling zo min mogelijk impact heeft op je pas geverfde haar.