Menu

Hoe kies je een haarkleur?

Welke haarkleur past bij mij? Wil je je haar laten verven, maar vraag je je af welke haarkleur het beste bij je past?

Hair colour trends_concerns_haircolor

Het kiezen van de perfecte haarkleur hangt af van diverse factoren. Wanneer je een haarkleur en kleurnuance gaat kiezen, zal je professionele haarkleurspecialist je helpen de perfecte haarkleur en bijbehorende nuances te bereiken. Er zijn drie elementen waar je haarkleurspecialist rekening mee zal houden:


Je huidskleur

De kleur van je huid is één van de meest belangrijke aspecten bij het kiezen van de perfecte haarkleur en haarverf. De juiste haarkleur zal de warmte in je huid nog mooier maken, terwijl de verkeerde kleur je huid dof en minder stralend kan maken.


Je ogen

Om de kleur van je ogen te benadrukken en te versterken kan je haarkleurspecialist kiezen voor een contrasterende haarkleur. Bijvoorbeeld, als je ogen blauw zijn zal een caramel of goudblonde toon ze nog blauwer maken. Als ze groen zijn is een strawberry blonde, vuurrode of zacht rode toon de perfecte haarkleur voor je.


Je persoonlijke stijl en kleurenpalet

Op het moment dat je bij de keuze van je haarkleur rekening hebt gehouden met je huidskleur en de kleur van je ogen, moet er ook gekeken worden naar je persoonlijke stijl en kleurenpalet. Welke kleur kleding draag je vaak? Ook je dagelijkse kledingkeuze is van belang bij het kiezen van de juiste haarkleur. Je moet er zeker van zijn dat de kleur haarverf die jij en je haarkleurspecialist kiezen een kleur is waarmee je je op elk moment mooi en zelfverzekerd voelt.