Menu

Waar staan de haarkleur-nummers voor?

Wanneer je je haar laat kleuren door een professional, weet je dat je haar in goede handen is. Hij of zij bepaalt aan de hand van jouw wensen welke haarkleuring er het beste gebruikt kan worden.

Wil je zelf ook inzicht krijgen in wat de kleurnummers van haarverf betekenen? We geven op deze pagina uitleg over waar de nummers in haarkleuring voor staan, zodat je zeker weet dat je de juiste kleur haarverf voor jouw haar gebruikt.

Wat is een natuurlijke kleurhoogte?

Het haarkleurnummeringssysteem bestaat uit 10 cijfers die helpen bij het bepalen van de natuurkleur van je haar. 1 is zwart, 5 is lichtbruin, 6 is donkerblond, 7 is blond en 10 is super licht blond, het lichtste blond. Je L'Oréal Professionnel kleurspecialist analyseert je haar en beoordeelt je natuurlijke kleurhoogte in de salon.

Kleurhoogte en karakter van haarverf

Het eerste nummer dat op de tube staat is de kleurhoogte. Dit getal staat voor de komma en geeft aan hoe licht of donker de kleur is. Het eerste cijfer achter de komma is het primaire karakter, deze nuance is het meest aanwezig in de kleur. Het tweede cijfer achter de komma is het secundaire karakter, deze geeft een kleine toevoeging aan de kleur.

Bijvoorbeeld, ,1 = As, ,2 Parelmoer, ,3 = Goud, ,4 = Koper of een ,34 = Goud Koper

Met deze karakterkleuren kun je een haarkleur intensiveren of neutraliseren, om bijvoorbeeld te voorkomen dat een blonde kleur te warm wordt.

Vraag het aan de professional

Het eindresultaat hangt niet alleen af van de kleur haarverf die je kiest, maar ook van andere factoren zoals de basis en conditie van je haar en verdeling van pigmenten. Vraag altijd advies aan jouw L’Oréal Professionnel kleurspecialist om tot een zo perfect mogelijke haarkleur te komen.