Menu

Hoe ga je haarverlies tegen?

Haaruitval is een groot probleem voor zowel mannen als vrouwen. Wat kun je doen tegen haaruitval? De tips en producten die de professionele kapper adviseert kunnen een groot verschil maken.

Haarverlies door ouder worden

Bij zowel mannen als vrouwen steekt het probleem van haarverlies de kop op rond het 50e levensjaar. Het is een natuurlijk verschijnsel dat verband houdt met het verouderingsproces. Net zoals de huid, wordt ook het haar minder sterk en meer poreus. Hierdoor ben je gevoeliger voor haaruitval en haarbreuken. Toenemend haarverlies wordt alopecia genoemd. De kapper kan een bepaalde behandeling adviseren waardoor het poreuze haar sterker wordt met minder haarverlies als gevolg.

Oorzaken van haaruitval

Dankzij wetenschappelijk onderzoek is er vandaag de dag een beter inzicht in de oorzaken van haarverlies. Het haar wordt geleidelijk of vroegtijdig dunner en minder veel en valt niet van de ene op de andere dag uit, zoals vroeger weleens gedacht werd. Verder is er een verband vastgesteld tussen het ontstaan van alopecia en het verharden van de bindweefsellaag van de haarfollikel. De verharding van dit omhulsel vertraagt de ontwikkeling van de haarfollikel. Het haar heeft hierdoor te weinig groeikracht en wordt dunner.

De juiste behandeling bij de kapper tegen haarverlies

In de kapsalon kun je terecht met je vragen over alopecia of haaruitval en voor een advies op het gebied van de behandeling van uitvallend haar. Dankzij hun opleiding en expertise kunnen kappers een haar diagnose uitvoeren en je de meest geschikte behandeling tegen haaruitval adviseren. Je kapper biedt je misschien een behandeling aan met de unieke Aminexil-molecule, die het leven van 8000 haren kan verlengen en de verankering van de haarvezel in de schedel verbetert en zo een wezenlijk effect heeft op de dichtheid en textuur van je haar.

Herstellen van beschadigd haar

Verzorg je haar en hoofdhuid om haarverlies tegen te gaan

Een gezonde hoofdhuid kan helpen om haaruitval te verminderen. Vergelijk het met een huid die schoon is en waar geen huidproblemen op ontstaan. Zo is het ook met je hoofdhuid. De hoofdhuid en haarfollikels hebben een zo schoon en evenwichtig mogelijke omgeving nodig om haaruitval tegen te gaan. Vraag je kapper om shampoo en conditioner tegen haaruitval te adviseren die bacteriën op een milde manier verwijderen, de juiste pH-waarde herstellen en je hoofdhuid niet verstikken met een dikke residulaag.