Menu

Hoe maak je je haar dikker?

Dun haar dikker maken kan op diverse manieren. Met de juiste haarverzorging voor dunner wordend haar, volume haarproducten of slimme hairstyles creëer je dikker haar met meer volume.

Oorzaak van dunner wordend haar

Dunner wordend haar is meestal het gevolg van twee factoren: verlies van haardichtheid, dat wil zeggen minder haar per cm2, en een kleinere haar diameter. Het moment waarop haar dunner begint te worden wordt bepaald door allerlei factoren zoals erfelijkheid, leeftijd, eetgewoonten, stress, hormonen of zelfs levensstijl.

How to get thicker hair1

Professioneel advies en tips voor dikker haar

Echte profs hebben verstand van dun en dunner wordend haar. Dankzij goede tips voor dikker haar verander je dun haar in een volle bos. De L’Oréal Professionnel kapper kan als specialist een diagnose in de kapsalon uitvoeren om het haartype en de oorzaken van het dunner wordende haar te bepalen, en zo een professionele behandeling op maat adviseren voor voller en dikker haar. De kapper is in staat om te zien en te voelen hoe dik en lang het haar is in diameter en wat de kwaliteit is van de lengte en haarpunten.

Serioxyl producten

Haarverzorging en producten voor dun haar

De juiste verzorging en styling zijn key om je dunne haar te transformeren tot haar met veel volume. Volume shampoo en haar producten met ingrediënten die je haar een grotere dichtheid en meer stevigheid geven bieden uitkomst bij dun haar met een gebrek aan volume. Stemoxydine is een gepatenteerde molecule die de dichtheid van het haar vergroot en de activiteit van het haarzakje stimuleert. Een professioneel haarproduct zoals Serioxyl bevat stemoxydine en kan een doeltreffende oplossing bieden tegen dunner wordend haar.

How to get thicker hair2

Welk kapsel voor dikker haar?

Naast verzorging, kan ook je kapsel een verschil maken in hoe volumineus je haar lijkt. De professionele kapper kan een voller effect creëren met je coupe. Het haar in laagjes knippen is vaak een van de beste kapsels voor dun haar. Het geeft een driedimensionaal idee van volume en beweging, in plaats van het gewoonlijk dunne, steile haar dat plat op je hoofd ligt. Een stylingproduct zoals een texturizer kan het effect van de laagjes accentueren, waardoor je haar dik lijkt tot in de punten.