Menu

Hoe voorkom je beschadigd haar?

Voorkomen is beter dan genezen, ook wat beschadigd haar betreft. Maar ook wanneer je haar al beschadigd is en broos en stroef aanvoelt, kun je er met de juiste haarverzorging nog iets aan doen.

In de salon

Hittebeschermers

Vraag je je af wat een heat protector precies doet? Dit beschermende haarproduct zorgt ervoor dat je haar beschermd is tegen haarbeschadiging door hitte. Wist je dat hittetools zoals föhns, krultangen en stijltangen tot de grootste boosdoeners behoren als het om haarbeschadiging gaat? Zeker in combinatie met haar dat niet beschermd is tegen hitte, staat hittestyling garant voor beschadigd haar. Bezuinig dus nooit op hittebeschermende haarstyling producten die een lichtgewicht barrière vormen tussen de haarvezel en het verwarmde haarstyling apparaat. Je haar zal gezonder zijn en je kapsel zal ook langer in model blijven, omdat het meer levendigheid en veerkracht heeft.

Hoe haarbeschadiging tegen te gaan | L'Oréal Professionnel

Zonschade aan je haar

Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft bescherming nodig tegen de zon. UV-straling, chloorhoudend zwembadwater, zout zeewater, zweet en hard douchewater drogen je haar al extreem uit tijdens je welverdiende zonvakantie. Vraag je kapper om advies en kies voor specifieke haarverzorging die je haar beschermt tegen zonschade, zoals producten uit het Solar Sublime assortiment dat je haar gezond houdt op het strand, zacht houdt na het zwemmen en glad houdt in de hitte.

Wees lief voor je haar

Veel mensen besteden weinig aandacht aan hoe ze hun haar behandelen. Het haar ruw kammen of de verkeerde haarverzorgingsproducten of haarkleuring voor thuis gebruiken, hebben allemaal een negatief en beschadigend effect op je haar. Gelukkig is dit alles gemakkelijk te voorkomen door je haar met zorg en aandacht te behandelen en te investeren in de juiste beschermende haarproducten. Zo geniet je het hele jaar door van gezond en glanzend haar.