Menu

Waarom kiezen voor natuurlijke haarverzorging?

Natuurlijke haarverzorging is misschien wel een van de grootste schoonheidstrends op dit moment. Maar wat is natuurlijke haarverzorging? Simpel uitgelegd, bestaan natuurlijke haarverzorgingsproducten, net zoals de huid equivalenten, enkel uit natuurlijke ingrediënten. Met een stijgende voorliefde voor zelfgemaakte en ambachtelijke producten, kiezen de eco-bewuste consumenten meer en meer voor natuurlijke alternatieven als het gaat om haarverzorging.

Top tip: Wat de verpakking ook zegt, check altijd ook de ingrediënten lijst om er zeker van te zijn dat je een natuurlijk en vegan product koopt. Let op voordelige ingrediënten zoals aminozuren, natuurlijke oliën (zoals zonnebloem olie, Arganolie of kokosnootolie) en glycerine, die allemaal in de nieuwe Source Essentielle shampoo reeks zitten.

7 Redenen om te kiezen voor natuurlijke haarverzorging:

Source Essentielle

1 - VERSTEVIGD VERDUNNEND HAAR

Natuurlijke essentiële oliën kunnen haarkwaliteit en densiteit verbeteren, met rozemarijn en lavendel bovenaan het lijstje. Onderzoek wees aan dat rozemarijn olie de bloedsomloop stimuleert, terwijl lavendel olie stevige haargroei bevorderd.

Source Essentielle

2 - KALMEER EEN GEÏRRITEERDE HOOFDHUID

Een gevoelige hoofdhuid kan geïrriteerd en schilferig worden door het ophopen van synthetische chemicaliën. Natuurlijke ingrediënten toonden echter voordelige effecten op een ontstoken huid – zoals tea tree olie die schilfertjes vermindert. Om het meeste uit je olie te halen, masseer zachtjes je organische shampoo op de hoofdhuid met je vingertippen alvorens te spoelen.

Source Essentielle

3 - HYDRATEER JE HAAR

De chemicaliën die je shampoo doen schuimen kunnen de natuurlijke oliën van je haar strippen en het zo uitdrogen, wat kroeshaar en losse plukjes geeft. Amandel- en Arganolie staan bekend om hun voedende eigenschappen, ze bedekken de vezel met een vocht-afdichtend laagje wat je haar ook een gezonde schijn kan geven.

Source Essentielle

4 - STIMULEER JE NATUURLIJKE KLEUR

Net zoals het haar uitdrogen, kunnen chemicaliën je haarkleur doen vervagen en er dof uitzien. Sommige oliën kunnen echter je natuurlijke kleur verbeteren. Blondines kunnen voor kamille olie opteren, brunettes voor salie en roodharige voor wortel. Henna is ook een populair ingrediënt voor koper haar, maar vraag toch steeds eerst advies aan een professioneel, zeker als je op gekleurd haar wil toepassen.

Source Essentielle

5 - VERMIJD POTENTIEEL GEVAARLIJKE CHEMICALIËN

De belangrijkste ingrediënten die je het best vermijdt zij parabenen, synthetische kleuren en geuren, natrium lauryl sulfaat/natrium laureth sulfaat (natuurlijk alternatief is natrium lauroyl sacosinate – die vindt je in Radiance shampoo), formaldehyde en tolueen. Door voor een shampoo te kiezen die vooral natuurlijke ingrediënten bevat kan je je ervan verzekeren dat je geen potentieel schadelijke chemicaliën op je hoofdhuid en haar doet.

Source Essentielle

6 - STEUN HET MILIEU

Met veel landen die hun afvalwater direct naar de oceaan leiden, denk eens aan welke chemicaliën jij naar beneden spoelt... Omdat diegene die natuurlijke shampoos maken een milieuvriendelijk bewustzijn hebben, wordt er speciaal moeite gedaan om die natuurlijke ingrediënten duurzaam te bekomen en zo lokaal mogelijk, met vaak een recyclebare verpakking. Er bestaan nu zelfs vegan vriendelijke shampoos op de markt!

Source Essentielle

7 - TOP KWALITEIT INGREDIËNTEN

Natuurlijke en vegan haarverzorging gebruikt enkel natuurlijke en kwaliteits ingrediënten, het kan zich niet schuilen achter schuimmakers en valse geuren. Ben je nu klaar om natuurlijke en vegan haarshampoo te gebruiken in je haarverzorgings routine? Je haar en de planeet zullen je erom bedanken!