Menu

L'Artist

L'Artist is een ode aan de beste hair artists van Nederland. De artists die als beeldhouwers dagelijks bezig zijn met het vormen van haar. De artists die door jaren ervaring precieze kleurcomposities maken, als ware kunstschilders.

Lees meer over onze artists Berni Ottjes, Kinki Kappers, Leco van Zadelhoff, Tommy Hagen, Kimm Koffijberg, Dominic Vleer en Tim Kruik in de interviews hieronder.


Wil je meer zien van L’Artist? Bekijk voor inspiratie de Instagram.

#HairArtist

Berni Ottjes

Berni Ottjens
Berni Ottjens

Berni Ottjes (1969) werd geboren in Hulst, Zeeland, en heeft een zaak in Axel en Terneuzen. Hij werd al zelfstandig ondernemer toen hij 23 was. Hij begon ooit als kappersmodel en rolde zo het vak in en kan zich nu Creative Hair Director van L’Oréal Professionnel noemen. Nu is hij al acht jaar lang op het hoogste niveau bezig als internationaal colorist. Hij zit in het zogeheten Color Team van L’Oréal Professionnel global en bepaalt mede of een kleurproduct wel of niet op de markt zal komen. Hij geeft ‘richting aan’, en dat is hem wel toevertrouwd.

Lees het interview
Berni Ottjens

#HairArtist

Kinki

Kinki Kappers
Kinki Kappers

De eerste Kinki ging open in 1984 in Eindhoven. Het was een aangename verrassing in een tijdperk waarin het individu heel belangrijk werd. Zowel cut als color waren spraakmakend en in die jaren van punk, grunge en having fun groeide Kinki uit tot een landelijke keten. Een salon waar je je moeder niet tegenkomt, helemaal jezelf kunt zijn en waar geen haarwens te gek is: het concept leeft nog steeds onverminderd voort. Inmiddels - 35 jaar later - zijn er 38 Kinki’s.

Lees het interview

#HairArtist

Leco van Zadelhoff

Leco van Zadelhoff
Leco van Zadelhoff

In Nederland behoeft Leco van Zadelhoff (1968) geen introductie: Leco is, behalve bekende kapper en visagist, zelf bekend van televisie én editor at large voor &C magazine. Hij begon op zijn 18e in een salon in Harderwijk en werkte al snel als visagist voor televisie. Hij ging vervolgens zelf presenteren en is regelmatig op televisie als beauty expert. Op locatie of in de studio geeft Leco invloedrijke personalities een total look, soms dagelijks voor ze bijvoorbeeld de televisiestudio ingaan of tijdens beauty shoots voor magazines.

Lees het interview
Leco van Zadelhoff

#HairArtist

Tommy Hagen

Tommy Hagen
Tommy Hagen
Tommy Hagen

Tommy Hagen (1975) ‘doet zijn ding’ in Tommy’z Toko in Amsterdam, waar ‘dry cutting’ hoog op de menukaart staat en waar hij ‘damn good’ in is. Cut ’n Go heet de populaire service waarbij je ook zo weer buiten staat. Maar voor wie nog niet weet wat hij of zij wil, zijn er in Tommy’z Toko de stapels tijdschriften, de thee en de wijn om gewoon ook eerst eens te praten over wat je wilt met je haar.

Lees het interview
Tommy Hagen

#HairArtist

Kimm Koffijberg

Kimm Koffijberg
Kimm Koffijberg

Kimm Koffijberg (1978) is de trotse dochter van Richard Koffijberg, wiens werk ze al als klein meisje bewonderde. Maar haar grootste drijfveer om -ook - kapper te worden is de omgang met mensen. Sinds ze in 1996 van de kappers academie kwam, werkt ze in de familiesalon, en op haar 21ste werd ze medevennoot van haar vader. Ze volgde een managementopleiding en nam in 2009 samen met haar man en zakenpartner de salon over. Ze won de Coiffure Awards in 2013, deed redactionele producties voor tijdschriften en geeft als Color Consultant van L’Oréal Professionnel graag haar pofessionele mening.

Lees het interview

#HairArtist

Dominic Vleer

Dominic Vleer
Dominic Vleer

Dominic Vleer (1989) heeft een prijzenkast vol Coiffure Awards en runt sinds zijn 19de een salon in Den Bosch met een team van 5. In 2020 verruilt hij Den Bosch voor een compleet nieuw concept in Rotterdam. Hij geeft voor L'Oréal Professionnel Masterclasses in binnen- en buitenland. Zijn andere passie – want haar staat op nummer 1 - is namelijk het delen van informatie en inspireren van collega’s, door workshops, trainingen en business coaching. Als artist van L’Oréal Professionnel kan hij zich 100% uitleven op al deze gebieden.

Lees het interview
Dominic Vleer

#HairArtist

Tim Kruik

Tim Kruik
Tim Kruik

Tim Kruik (1986) heeft al 6 jaar zijn eigen zaak in Sassenheim, met een team van 5. Tim was pas 17 toen hij zijn diploma’s had en wilde echt niets anders worden dan kapper ook al vond hij het als kind vreselijk om geknipt te worden. Als belangrijke spil in het Nederlandse educatie team van L’Oréal Professionnel staat hij vaak op het podium om de skills van andere kappers en colorists naar een hoger level te tillen. Een bezoek aan Tim Kruik Hairstudio is een beleving, maar ook een rustpunt.

Lees het interview